Efter fertilitetsbehandling – uden barn på vej

Ufrivilligt barnløs –  Vejen hertil har været fuld af skuffelser. Du kan se tilbage på et utal af hormonindsprøjtninger, ultralydscanninger, blodprøver og venten på telefonopkald fra fertilitetsklinikken.

Skyhøje forventninger og efterfølgende skuffelse har gentagne gange overtaget din krop, når ikke graviditetstesten har fremvist to blå streger. Du har holdt din krop klar. Du har drømt, ønsket, håbet, grædt, råbt og skreget. Du har gjort alt det rigtige. Men til ingen verdens nytte. Det er nemlig ikke blevet til den ønskede graviditet – og du står ikke med et barn på vej. Til gengæld står du med en drøm, om ønskebarnet, der ikke gik i opfyldelse.

Står du tilbage med en sorg, er det ikke underligt. Det er en sorg over det barn, der ikke er – og heller ikke kommer. Det kan være svært for andre at forstå, at du sørger over noget, der ikke har været.  Det kan resultere i, at du føler dig ensom i din sorg. Den kan være svær at sætte ord på. Svær at placere og svær at komme ud af.

Jeg kan hjælpe dig med at forstå dine følelser – og hvor de kommer fra. At få struktur, forståelse og accept af det, du mærker i din krop og dit sind, kan helt sikkert hjælpe dig videre.

Tilbage til forløb – Klik her

 

Måske ser du dig selv...

Være vred og frustreret over ikke at have et barn på vej. Det gør ondt og er svært at forstå. Hvorfor at det lige er dig, der ikke skal være mor?

Være misundelig på dine veninder fordi, at de har det, som du så gerne vil have. At høre på dem klage over hverdagens logistik – det er ikke til at holde ud!

Bære rundt på tanker som… “Kunne jeg have gjort noget anderledes?” “Hvis jeg nu bare havde…så… ” eller “Hvis lægerne nu havde… så…”

Have et behov for at tale fertilitetsbehandlingen igennem for at få forløbet gennemarbejdet, så det kan blive pakket væk og næste skridt kan påbegyndes.

Have svært ved at komme videre. Behandlingerne har fyldt så utroligt meget igennem så lang tid. Familie og venner råder dig til at komme videre… men hvordan?  

Have svært ved at finde glæde ved det, der tidligere gjorde dig glad. Gentagne skuffelser og nedture har sat sit præg på din krop og dit sind.

Tænke over, hvordan dit parforhold kan overleve at være barnløst. Måske tænker du, at din partner er bedre tjent med en anden kvinde end dig. En kvinde som kan give ham et barn.

Være i tvivl om næste skridt. Skal I gå i gang med en adoptionsproces – eller finde et andet indhold i livet end et barn? Er det overhovedet muligt?

Være usikker på, hvem du er, hvis ikke du skal være mor.

Du skal vælge dette forløb fordi...

Du finder styrke til at komme videre med en accept af, at du ikke får et barn ved hjælp af fertilitetsbehandling.

Du får bearbejdet dine følelser, tanker, frustrationer og skuffelse, så du bliver klar til at tage næste skridt i livet.

Du får gennemgået dit behandlingsforløb, så det ikke efterlader dig med ubesvarede spørgsmål, der kan sætte sig som tvivl og usikkerhed omkring forløbet.

Du og din partner får sat ord på jeres tanker og følelser, så I kan se på hinanden med forståelse og accept. Det hjælper jer, når I sammen skal træffe beslutning for, hvad der skal ske i jeres liv nu, hvor I ikke skal være forældre efter dette fertilitetsforløb.

Jeg kan hjælpe dig med din sorg og forstår, at det er uforløst kærlighed.

Jeg kan hjælpe dig med at finde frem til den du er, give dig styrke til at tro på, at livet er værd at leve – også uden ønskebarnet i vente.

“Det hjalp os helt enormt at tale med Helene. Hun fik vendt vores tanker på hovedet, og fik os til at se tingene i et andet perspektiv.

Det rykkede noget i os at se på vores situation med en udenstående – og vi er på rette vej. Hurtigere end vi selv havde troet.

Tak til dig Helene for din store hjælp”

Andrea og Karsten