Efter fertilitetsbehandling – med barn på vej

Måske ser du dig selv...

Være gravid ved hjælp af fertilitetsbehandling, men du tør ikke rigtigt tro på, at du er gravid. Der er så mange bekymringer, at du ikke mærker nogen glæde ved, at du langt om længe venter dig.

Sætte hverdagen på stand by – for tænk nu, hvis du gør noget, der kan forårsage at du mister dit barn.

Have svært ved at forstå de tanker og følelser, der optager dig. Du burde gå rundt og boble af glæde, men det gør du ikke. Måske giver det dig dårlig samvittighed. 

Have en manglende tro på, at din krop kan være gravid og finde ud af at føde dit barn. Måske mærker du en uro og måske endda også angst, når tankerne falder på fødslen. Tanken om, at der kan ske barnet noget under fødslen fylder meget.

Have et stort behov for at tale om din graviditet og forløbet op til, men der er ikke nogen, der forstår dig og dine følelser. 

I et parforhold der længe har været kørt ud på et sidespor, og det er svært at finde tilbage til den nærvær, intimitet og måske endda også kærlighed, der var før fertilitetsbehandlingen.

Have behov for mere tid og ro end det jordemoderkonsultationerne kan tilbyde i det offentlige – så du føler dig set og hørt med de udfordringer, du kommer med lige præcis den dag, hvor du har tid hos en jordemoder.

Du skal vælge dette forløb fordi…

Du ser en jordemoder på dine præmisser, der tager udgangspunkt i dine behov her og nu. Vi gennemgår det der skal til for, at du mærker ro og tillid til, at det her – det klarer du også

Jeg som jordemoder og terapeut giver dig tryghed graviditeten igennem. Du vil føle dig mere rolig og sikker i din graviditet, fødsel og din kommende rolle som mor.

Forløbet giver dig overblik og en forståelse af dine følelser og uro. Du får værktøjer til at bearbejde din utryghed, og du vil føle dig mindre stresset graviditeten igennem. Det er sundt for dig og dit ufødte barn.

Det nedsætter din risiko for at få efterfødselsreaktioner i form af stress, angst og depression.

Du får hjælp til at få svar på de sundhedsfaglige spørgsmål, der kan dukke op undervejs i din graviditet. Det afhjælper din usikkerhed og bekymring.

Der kan lyttes hjertelyd og bedømmes fosterskøn ved en uddannet jordemoder, der kan handle, hvis ikke det lyder og mærkes som det skal.

Du bliver forberedt på de udfordringer, der kan møde dig under din graviditet, fødsel og som nybagt mor.

ENDELIG GRAVID! Det har taget år, dage, tårer, frustrationer og endda mistillid til din egen krops formåen. Du burde være glad, lykkelig og boble rundt med overskud og drømme om det liv, der vokser i din mave. Men sådan er det ikke helt. Følelser som skam, skyld og utaknemmelighed har taget bo i dig. Sammen med angst og bekymringer. Primært angst og bekymringer for hvorvidt du nu kan gå hele vejen.

Kvinder i fertilitetsforløb har øget risiko for at udvikle depression, stress og angst. Og selvom graviditet opnås, kan flere af de negative følelser, man havde under behandling følge med ind i en graviditet – og videre hen i en nybagt familie.

Det kan komme til udtryk i manglende tilknytning til det liv, der vokser i dig både før og efter fødslen – ligesom det kan øge risikoen for efterfødselsreaktion. Risici som ovenstående kan nedsættes, hvis du får hjælp til at bearbejde uforløste følelser. Du kan få tillid og tro på, at din krop kan – og gør det den skal.

Tilbage til forløb – Klik her

“Kære Helene,
Tusind tak for din store hjælp, da jeg havde det allersværest. Din ro og omsorg samt evne til at rumme dine medmennesker uanset sammenhæng er beundringsværdig.

Alt det bedste til dig, og mine dybeste anbefalinger til dig.”

Natashia