Efter fertilitetsbehandling – og fødsel

Fødslen er klaret, og I er kommet hjem med den lille ny. Men det føles ikke helt som forventet. Det har været en lang, sej og hård proces at nå hertil. I lang tid har I tilsidesat jer selv og hinanden, så det kan være svært, at mærke jer selv og hinanden. Det kniber med at favne den tosomhed, som I havde før, at I startede på fertilitetsbehandling, Den er savnet, med I ved ikke, hvordan I finder tilbage dertil. Jeg kan hjælpe jer med at genfinde jeres glæde ved – og lyst til – hinanden.

Med jævne mellemrum rammes du som nybagt mor måske af tomhed og frustration. Det er svært at forstå, hvorfor du ikke bare er glad. Og hvorfor du føler dig så pokkers træt.  Overskuddet er ikke så stort. Det gør dig rigtig ked af det.

Vi gennemgår dit forløb frem til, hvor du står nu. Ser på de udfordringer – fysisk som psykisk – der har været. Vi får sat fokus på den styrke, der har bragt dig hertil. En styrke som du kan bruge til at blive den bedste mor, som dit barn kan få.

Tilbage til forløb – Klik her

Ser du dig selv…

Føle, at det er surrealistisk at være blevet mor? At der er noget, du ikke kan finde ud af – at være nogens mor?

Føle dig utaknemmelig fordi, du ikke går rundt på lyserøde skyer hele tiden. Det sætter spor af ensomhed i dig. Der er ingen at tale med, der er ingen, der kan forstå det.

Se på dit barn og tænke, hvem er du – og hvad skal vi sammen? Måske fylder fertilitetsforløbet fortsat så meget i din krop og sjæl, at det er svært for dig at være mor. Eller føle dig som mor?

Være bekymret for parforholdet, der har været forsømt igennem en længere periode, og nu hvor ønskebarnet er kommet – er det svært at finde hinanden igen.

Synes, at det er hårdt at være blevet mor, men du tør ikke at sige det højt. Du bør jo være glad, nu det endelig er lykkedes at få ønskebarnet.

Du skal vælge dette forløb…

Det mindsker din usikkerhed og tvivl – og giver dig vished om, at det du gør, er godt nok.

Det giver dig ro og styrker din selvtillid som nybagt mor.

Du får bearbejdet de psykiske og fysiske udfordringer, du har gennemlevet under fertilitetsforløbet. Det øger din glæde, og styrker din følelse af at være en god mor for dit barn.

Det hjælper dig med at genfinde glæden ved dit parforhold, der har lidt last under et langt forløb med fertilitetsbehandling, graviditet og fødsel.

Det hjælper at tale sine tanker og følelser igennem, hvis de fylder så meget, at man ikke mærker glæde, men til tider føler sig ensom.

Det kan modvirke efterfødselsreaktioner – også på den lange bane.

” Jeg tvivlede på mig selv, var usikker på om jeg kunne være en god mor for min datter. Om jeg havde fortjent hende. Jeg havde svært ved at forstå, hvorfor jeg følte mig tung og trist. Helene hjalp mig med at forstå, sætte ord på min uro. Med tiden stolede jeg på mig selv, og jeg ved, at jeg er den bedste mor, mit barn kan få. Jeg ville ønske, at alle nybagte mødre og fædre kunne have en Helene at tale med, når usikkerheden fylder for meget”

Ella