Tryghed før, under eller efter graviditetstab og/eller fertilitetsbehandling – Med eller uden barn på vej

 

Som jordemoder har jeg en sundhedsfaglig ekspertise i kvindekroppen og menneskets reproduktion. Jeg har klinisk og praktisk erfaring fra fertilitetsklinik, så jeg ved, hvad du oplever, når du fortæller om dine fertilitetsbehandlinger. Du behøver derfor ikke at forklare, hvad du rent praktisk gennemlever i din behandling, men kan gå direkte til det, der fylder i dit liv.  

 Det kan være en lettelse at blive mødt af et menneske, som ved, hvad der sker med én både fysisk og psykisk, når man er i fertilitetbehandling – Og jeg møder dig gerne. Som psykoterapeut kan jeg hjælpe dig med at håndtere de utrygge og ensomme tanker, der ofte følger med fertilitetbehandling og tiden derefter. Jeg tror på, at alle besidder en styrke, der kan hjælpe dem igennem den værste krise. Nogle gange skal man bare have lidt hjælp til at finde netop den styrke frem. Det vil jeg gerne hjælpe dig med. Derfor har jeg specialiseret mig i de psykiske aspekter, der typisk følger med, når graviditet ikke er en selvfølge.

Jeg har selv oplevet tab og ved, hvordan det er at leve med en sorg, som mange ikke helt forstår. For hvordan kan man sørge over noget, man ikke har haft? Netop det spørgsmål dukker ofte op i mine samtaler med kvinder og mænd, der ikke kan få det barn, de ønsker sig – enten fordi graviditeten udebliver eller fordi, at de oplever graviditetstab. Men det kan man. Altså sørge. Og sorg er en svær størrelse – fordi, der følger så mange svære tanker og følelser med. Sorg kan få langvarige konsekvenser, hvis ikke den mødes – og ved behov – arbejdes med. Som sorgvejleder kan jeg yde dig den støtte og omsorg, du har brug for – for at kunne tage de skridt, der er de rette skridt for dig at tage.

Se hvad jeg kan tilbyde dig her

 

 

 

Jeg kan hjælpe dig fordi...

Jeg som uddannet jordemoder har et sundhedsfagligt syn på kvindekroppen, og hvad den skal igennem for at blive gravid, være gravid og blive mor. Jeg er specialistuddannet indenfor familiedannelse, og det falder mig naturligt også at have fokus på mandens rolle, der i mange henseender desværre underkendes i fertilitetsforløb.

Jeg har erfaring med at tale med kvinder og mænd, der finder livet svært af den ene eller anden årsag. Min indfaldsvinkel er altid at møde det enkelte menneske uden fordomme, altid med respekt og forståelse for den forskellighed, vi alle bidrager med i denne verden.

Vi altid kan gå direkte til sagens kerne, hvis det er det, du har behov for. Du behøver ikke at sætte mig ind i de forskellige former af fertilitetsbehandlinger – jeg ved godt, hvad du taler om.

Jeg ofte har oplevet kvinders og mænds frustrationer over dyrekøbte fertilitetsforløb psykisk, fysisk og økonomisk, hvilket præger min måde at arbejde på. Jeg har tid og ro til at tage hånd om dig.

Jeg har en stor respekt for det, du som ufrivilligt barnløs gennemlever. Jeg ser en stor styrke i den enkelte kvinde og mand, der dagligt lever med de udfordringer, de stilles overfor. En styrke som jeg ønsker, at du også skal finde frem til. Og det vil jeg hjælpe dig med.

Erfaring viser at...

Fertilitetsforløb rammer kvinder og mænd, graviditeter, fødsler, den nybagte familie, det nyfødte barn – og sågar kvinder år efter, at de har født deres ønskebarn. Det gør mig trist, fordi jeg ved, at meget kunne have været undgået, hvis der var blevet taget hånd om de psykiske aspekter, der er i spil under fertilitetsbehandling.

Alt for mange fertilitetsforløb udvikler sig til depression, angst, stress eller forhold, der går i stykker, hvilket er konsekvenser, der burde have været undgået. Hvis chancen for graviditet skal optimeres, skal dine ressourcer ikke bruges på tunge og negative følelser. Jeg kan støtte dig, når processen er tungest at bære.

Som psykoterapeut...

Kombinerer jeg min jordemoderfaglige viden med min erhvervserfaring fra hhv. fertilitetsbranchen og almen medicinsk lægepraksis med en terapeutisk tilgang indenfor kognitiv terapi og positiv psykologi.

Anvender jeg mindfulness og coaching. Jeg ser på, hvordan du lever dit liv privat, og har øje for alle de problemstillinger, der følger med, når man er ufrivilligt barnløs. Jeg tror på, at tanke og følelse påvirker vores gøren og laden – ligesom vores gøren og laden påvirker vores tanker og følelser. En lille positiv ændring på ét af de parametre, kan få stor betydning for det enkelte menneske.

Ser jeg på det store billede med fokus på de små detaljer. Som terapeut møder jeg dig der, hvor du befinder dig her og nu. Det der fylder mest, er det, vi arbejder med. Jeg ser og hører dig, der hvor du er i livet. Ingen tanker er forbudte – og der findes ingen forkerte følelser

Er jeg den støttende hånd i ryggen, der holder ved, så du ikke mister fodfæste eller troen på dine egne evner i behandlings-forløbet. Mit ønske er, at du ved vejs ende – uanset om der er et barn på vej eller ej – ikke har mistet troen på dig selv.

Du vil opleve...

Du forberedes på de udfordringer, der er i et fertilitetsforløb psykisk som fysisk. Jo bedre forberedt – jo bedre vil du kunne stå imod udfordringerne, når du møder dem.

Du får overblik over det mylder af tanker og bekymringer, du kan have i de forskellige faser af et fertilitetsforløb.

Du får bearbejdet de følelser, der tag i dig . Vrede, skyld, skam, depression, angst, stress, sorg, tab af kontrol. Det vil lette dit behandlingsforløb betragteligt.

Du føler dig tryg under din graviditet, selvom du føler et større behov for støtte og omsorg end det, der kan tilbydes i offentligt regi.

Vi ser på om der med fordel kan ændres i din kost og livsstil, således at fertilitetschancen øges.

Du får en bedre stresshåndtering – og der anvendes zoneterapi og mindfulness, hvis det ønskes.

Lidt om mig...

Jeg er uddannet jordemoder ved Jordemoderuddannelsen i København i 2009 – Og har som jordemoder erfaring fra hhv. svangre- føde,- og barselsgang. Derudover har jeg års erfaring fra fertilitetsklinik, almen medicinsk lægepraksis samt gynækologisk speciallægepraksis, hvor jeg bl.a. dagligt arbejder med tidlige graviditetsscanninger og graviditetstab. 

Jeg er uddannet kostvejleder, zoneterapeut samt kognitiv psykoterapeut MPF. 

Jeg er medlem af Jordemoderforeningen samt Dansk Psykoterapeutforening – og som en selvfølge følger jeg Psykoterapeutforeningens etiske regelsæt samt Etiske Retningslinjer for Jordemødre.

Jeg holder mig løbende opdateret med kurser og uddannelser, og har bl.a. gennemført: 

2017:
Uddannelsen som Certificeret Kognitiv Mentor v/Wattar Gruppen
 

2018:
Den 1-årige uddannelse ”Perinatalt mentalt helbred og familiedannelse”
 

2019:
Uddannelsen som Kognitiv Gruppeterapeut
 

2020:
Et kompetenceudviklingsforløb med fokus på psykosociale aspekter af ufrivillig barnløshed og familiedannelse
 

2020:
Uddannelsen som Kognitiv Coach v/ Wattar Gruppen
 

2021:
Den 4-årige certificerede kognitive psykoterapeutuddannelse v/ Wattar Gruppen 

2022:
Uddannelsen som Certificeret Sorgvejleder v/Seminarer.dk

2024:
Medstifter af Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab, som “åbnede sine døre” januar 2024.

For mig er supervision et must. Det udvikler mig som terapeut og menneske. Derfor modtager jeg løbende supervision.  

Privat er jeg gift med Lars. Sammen har vi to store børn samt to små hunde. 

Jeg har tidligere været frivilligt ved Vågetjenesten, Dansk Røde Kors og har i flere år brugt min fritid i Patientforeningen Fertilitet og Tab som rådgiver, mødefacilitatator, talsperson samt medlem af bestyrelsen for Patientforeningen Fertilitet og Tab. Jeg bruger nu rigtigt meget af min tid på Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab, som jeg er medstifter af.

TV2 Nyhederne, den 17. februar 2023

Referencer

Det hjalp os helt enormt at tale med Helene. Hun fik vendt vores tanker på hovedet, og fik os til at se tingene i et andet perspektiv. Det rykkede noget i os at se på vores situation med en udenstående – og vi er på rette vej. Hurtigere end vi selv havde troet.
Tak til dig Helene for din store hjælp.

– Andrea og Karsten

Efter jeg har lært Helene at kende, så er det blevet nemmere for mig at være ufrivilligt barnløs og håndtere min frygt i graviditeter.
Helene formår at være med mig i mine op- og nedture og har oprigtigt interesse i mig. Hun har med psykoterapi timer hjulpet mig til at tackle de svære følelser og det kaos som havde bygget sig op i mit liv, i forbindelse med at være ufrivilligt barnløs igennem en længere periode. Helene skiller sig ud fra mange andre psykoterapeuter, fordi hun både er psykoterapeut og jordemoder. Det er en kæmpe gave da hun både kan varetage den psykiske del, samt svare på mange af de faglige tvivlsspørgsmål som presser sig på undervejs, hvilket har fyldt ligeså meget for mig.

fortsættes…

…fortsat…

Derudover er hun god til at håndtere alle de frustrationer som man kan opleve sideløbende, ved at være patient i et presset sundhedsvæsen. Hvor jeg førhen bare ville have følt mig tabt i systemet, så formår Helene at samle mig op. Ved Helene får man ikke bare en behandler, hun er meget mere end det. Hun brænder for sit arbejde på en helt særlig måde som kun kan opleves og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan min situation havde set ud, uden hjælp fra Helene.

Helene tilbyder både samtaler ved fysisk fremmøde samt online, hvilket er en kæmpe fordel. Meget af mit forløb har foregået online, da jeg bor langt væk fra Helene. Jeg synes ikke det har forringet forløbet. Tværtimod så har det givet mig en meget større fleksibilitet og været fyldt med nærvær. Jeg kan med glæde anbefale Helene til andre.

– Pernille

Helene er en riktig, riktig god samtalepartner, og et nydelig menneske, med et varmt hjerte, et klokt blikk og et ryddig hode. Jeg er uendelig takknemlig for å ha kommet i kontakt med henne. Hun har virkelig gjort en forskjell for hvordan jeg har det.
Det har vært til stor hjelp å få samtale med henne når egne tanker og følelser har vært kaotiske.
Hun er til stede med nysgjerrighet og rik erfaring, klokskap og varme. Jeg har snakket med henne både alene og i nettverksgrupper og ser og erfarer hvordan hun favner. Det gir en trygghet som har gjort at jeg har turt å gå noen skritt, i tanker og handling, jeg neppe hadde kommet meg til alene og som har gjort en kjempeforskjell for hvordan det ugreie, en en vond historie av fertilitetsforsøk, aborter og samlivsbrudd, leves og for hvordan veien videre kan gås.

Det er lett å gi de varmeste anbefalinger.

– Line

At være i fertilitetsbehandling var for mig en livskrise fyldt med følelser og tanker, jeg aldrig havde mødt før. Helene har hjulpet mig med at forstå dem og at være i dem. Hun har været en uvurderlig støtte – og er det stadig i min graviditet. Jeg ville ønske for alle, at de havde Helene på sidelinjen, når graviditet ikke er en selvfølge. Hos Helene bliver du altid tage alvorlig, og du kan føle dig 100 % tryg.

De varmeste anbefalinger fra mig.
Nikoline

Jeg var nede i et dyb hul da jeg kom i kontakt med Helene.
Hun præsterede at få mig hevet op ved at være lyttende og nærværende samt give nogle gode værktøjer til at komme igennem de dårlige dage. I samtaler med hende føler man sig helt klar i trygge hænder og jeg kan kun give hende mine varmeste anbefalinger
– Malene

Helene er hjertevarm, omsorgsfuld og velovervejet. 

Helene har hjulpet mig og min kæreste igennem en livskrise, da vi mistede vores lille datter sidste år og har givet os troen på en ny graviditet.

Helene har medvirket til, at jeg i dag forstår at håndtere følelser på en helt anden måde og jeg tør tro på, at ting kan lykkes selvom det ikke var tilfældet første gang.

Mine varmeste anbefalinger herfra.

Mica

Jeg vil bare sige TAK. Tak for du hjalp os til at finde hinanden og vi fik vores lille fælles datter.
Mit hjerte er nu fuldendt og helt. Det var ikke sket uden din hjælp.

Malene

I gave me such a good feeling to have you here, when I needed you.

I just want to say thank you! I am happy that I met you.

All the best for you Helene!

Carolin

Jeg/vi er så dybt taknemmelige for, at du er med på vores “rejse” og for alt det, du gør. Du er GULD værd, og jeg har ondt af dem, der er i fertilitetsrutchebanen, der ikke har en Helene på sidenlinjen. Bare tak, tak, tak fordi du altid tager mig alvorligt og er der på de helt rigtige tidspunkter.

– N

As foreigners in Denmark, being pregnant for the first time AND in another country we don’t speak the language of, we were crazily thankful to find the best helper we could ever get when we met Helene. Helene assisted us as a midwife as I was searching for an English-speaking birth preparation and also an experienced hand for the first weeks after birth. What we got is a midwife (or to be honest, much more than that) I‘d have never imagined I could find. Speaking English to us, and always, 24/7, being there for questions, sorrows and happy moments to share via SMS, phone and in real, Helene did the best job. And still does – as a friend forever. My husband and me wanted to make sure as much as we could that we‘ll have someone at our side in this whole adventure of having a baby who would help us with language obstacles and at the same time prepare us for the birth of our baby. 

…cont… 

… fortsat…

We met Helene twice before birth and sometimes after birth (besides talking on the phone nearly daily) – but the greatest support she could give to us was when she (unplanned and very spontaneously) came home to us the night I gave birth. Due to the hospital being crazily busy, I had to stay home with my contractions and insecurity as a first time mum until just right before my baby was born. Helene took a lot of my fear away that night, assisted us, held my hand, was my tower of strength. She checked on me and the baby’s heart rate and enabled me to stay home for long and then go to hospital just in time – it only took me 20 min there until the little one was born. Also for my inexperienced husband and first time dad Helene was a rock that night. We‘ll never forget what she did to us on this journey that has the most beautiful end one could ever find.

J & D


Kære Helene,
Tusind tak for din store hjælp, da jeg havde det allersværest. Den ro og omsorg samt evne til at rumme dine medmennesker uanset sammenhæng er fantastisk.

Alt det bedste til dig, og mine dybeste anbefalinger til dig.

– Natasja

Jeg havde virkelig ramt bunden med et brag, da jeg mødte Helene, hun har gjort en KÆMPE forskel for mig med hendes forståelse, omsorg, varme og professionalisme. Jeg har altid følt mig forstået, selvom jeg har følt/tænkt ting, som jeg ellers slet ikke kunne få mig selv til at sige højt til andre. 

Med Helene ved din side ved du med 110% sikkerhed, at du sidder overfor én der vil dig det bedste, hun kan og VIL gøre en forskel ❤️

– Rikke

 

Hvor var det dog befriende at tale med en terapeut med dybdegående indsigt i den proces, man gennemlever, når man er i fertilitetsbehandling. Det var rart, at der ikke var behov for at forklare de forskellige arbejdsgange fordi Helene allerede har kendskab til dem, ligesom hun også har kendskab kvindekroppens fysiologi og anatomi qua hendes erfaring som jordemoder.

– Marie

Helene er helt fantastisk dygtig, seriøs og tillidsvækkende.

Hun får mine allerbedste anbefalinger.

– Louise N

Fantastisk kvinde. God til at støtte, hjælpe og forstå.

– Nadia M

Fantastisk kvinde. Klog og empatisk.

– Nina N

Super varm og hjertelig, lytter og forstår. Har hjertet det helt rigtige sted.

Hos Helene er alle i de rigtige hænder, og kan føle ro og trygge rammer.

– Rikke L

Jeg kan ikke andet end anbefale Helene! Denne skønne kvinde har virkelig formået at hjælpe mig igennem et af mit livs sværeste perioder. Hun er der bare hele vejen og man bliver altid mødt med forståelse og sympati. Når man har været hos hende går man altid hjem lidt lettere om hjertet og med nogle gode værktøjer at arbejde med.

Helene har så meget hjerterum og hun er der altid for en når man har brug for det. Nogle gange er hun det endda mere end forventet og som barnløs er det den bedste støtte man kan ønske sig.

– Sabina

Nuanceret, reflekterende og utroligt empatisk. Tak!

– Pia

Helene er favnende, seriøs, ærlig, fagligt dygtig og kompetent. Hun er utroligt let at tale med.
Vi følte os i trygge hænder. For os var det et stort plus at tale med en terapeut med en sundhedsfaglig baggrund.

– Eva og Tina

Man kan godt mærke, at Helene har levet et liv. Det mærkes i hendes nærvær,  man føler sig set og hørt. Det er ikke bare en sludder for en sladder. Et empatisk, sødt og imødekommende menneske, der hjalp mig med at få struktur og ro i mit tankemylder, så jeg igen kunne mærke mig selv.

– Trina

Kæmpe mange tak for al den hjælp og støtte jeg har fået i netværksgrupperne. Det er så stærkt med alle de kvinder som står sammen om at bære smerten. Og særlig tak til dig, Helene.
– Ditte

 

I de år jeg gennemgik både fertilitetsbehandling og gentagne graviditetstab var mine samtaler med Helene en stor støtte. Jeg havde tidligere prøvet en almen psykolog uden succes, men på grund af Helenes personlige og faglige viden om de problematikker man kan opleve i forbindelse med ufrivillig barnløshed, hjalp det mig godt igennem den svære tid. Det er tydeligt at mærke det ikke bare er et job for Helene. Hun brænder virkelig for at hjælpe os, hvor vejen til at blive forældre er svær.

– Tina

Tak for de snakke, vi har haft og den støtte, du har givet – det var rigtig rart, da det var svært.

– D

Helene er hamrende dygtig til at møde en lige der hvor man er og til at give vinkler på den situation, man står i som fertilitetsudfordret og siden hen som gravid med tab bag sig. Jeg har haft oplevelsen af at blive holdt i hånden også selvom al kontakt har været online eller i telefonen. Jeg kan på det varmeste anbefale Helene som sparringspartner og støtte til alle, der står med fertilitets eller graviditetsudfordringer og er virkelig taknemmelig for at jeg fandt vej til hende.

– Ane