Tryghed før, under eller efter fertilitetsbehandling
– Med eller uden barn på vej

 

Som jordemoder har jeg en sundhedsfaglig ekspertise i kvindekroppen og menneskets reproduktion. Jeg har klinisk og praktisk erfaring fra fertilitetsklinik, så jeg ved, hvad du oplever, når du fortæller om dine fertilitetsbehandlinger. Du behøver derfor ikke at forklare, hvad du rent praktisk gennemlever i din behandling, men kan gå direkte til det, der fylder i dit liv.  

Det kan være en lettelse at blive mødt af et menneske, som ved, hvad der sker med én både fysisk og psykisk, når man er i fertilitetbehandling. Jeg møder dig gerne.

Jeg kan hjælpe dig med at håndtere de utrygge og ensomme tanker, der ofte følger med fertilitetbehandling og tiden derefter. Jeg tror på, at alle besidder en styrke, der kan hjælpe dem igennem den værste krise. Nogle gange skal man bare have lidt hjælp til at finde netop den styrke frem. Det vil jeg gerne hjælpe dig med.

Se hvad jeg kan tilbyde dig her

Jeg kan hjælpe dig fordi...

Jeg som uddannet jordemoder har et sundhedsfagligt syn på kvindekroppen, og hvad den skal igennem for at blive gravid, være gravid og blive mor. Jeg er specialistuddannet indenfor familiedannelse, og det falder mig naturligt også at have fokus på mandens rolle, der i mange henseender desværre underkendes i fertilitetsforløb.

Jeg har erfaring med at tale med kvinder og mænd, der finder livet svært af den ene eller anden årsag. Min indfaldsvinkel er altid at møde det enkelte menneske uden fordomme, altid med respekt og forståelse for den forskellighed, vi alle bidrager med i denne verden.

Vi altid kan gå direkte til sagens kerne, hvis det er det, du har behov for. Du behøver ikke at sætte mig ind i de forskellige former af fertilitetsbehandlinger – jeg ved godt, hvad du taler om.

Jeg ofte har oplevet kvinders og mænds frustrationer over dyrekøbte fertilitetsforløb psykisk, fysisk og økonomisk, hvilket præger min måde at arbejde på. Jeg har tid og ro til at tage hånd om dig.

Jeg har en stor respekt for det, du som ufrivilligt barnløs gennemlever. Jeg ser en stor styrke i den enkelte kvinde og mand, der dagligt lever med de udfordringer, de stilles overfor. En styrke som jeg ønsker, at du også skal finde frem til. Og det vil jeg hjælpe dig med.

Erfaring viser at...

Fertilitetsforløb rammer kvinder og mænd, graviditeter, fødsler, den nybagte familie, det nyfødte barn – og sågar kvinder år efter, at de har født deres ønskebarn. Det gør mig trist, fordi jeg ved, at meget kunne have været undgået, hvis der var blevet taget hånd om de psykiske aspekter, der er i spil under fertilitetsbehandling.

Alt for mange fertilitetsforløb udvikler sig til depression, angst, stress eller forhold, der går i stykker, hvilket er konsekvenser, der burde have været undgået. Hvis chancen for graviditet skal optimeres, skal dine ressourcer ikke bruges på tunge og negative følelser. Jeg kan støtte dig, når processen er tungest at bære.

Som psykoterapeut...

Kombinerer jeg min jordemoderfaglige viden med min erhvervserfaring fra hhv. fertilitetsbranchen og almen medicinsk lægepraksis med en terapeutisk tilgang indenfor kognitiv terapi og positiv psykologi.

Anvender jeg mindfulness og coaching. Jeg ser på, hvordan du lever dit liv privat, og har øje for alle de problemstillinger, der følger med, når man er ufrivilligt barnløs. Jeg tror på, at tanke og følelse påvirker vores gøren og laden – ligesom vores gøren og laden påvirker vores tanker og følelser. En lille positiv ændring på ét af de parametre, kan få stor betydning for det enkelte menneske.

Ser jeg på det store billede med fokus på de små detaljer. Som terapeut møder jeg dig der, hvor du befinder dig her og nu. Det der fylder mest, er det, vi arbejder med. Jeg ser og hører dig, der hvor du er i livet. Ingen tanker er forbudte – og der findes ingen forkerte følelser

Er jeg den støttende hånd i ryggen, der holder ved, så du ikke mister fodfæste eller troen på dine egne evner i behandlings-forløbet. Mit ønske er, at du ved vejs ende – uanset om der er et barn på vej eller ej – ikke har mistet troen på dig selv.

Du vil opleve...

Du forberedes på de udfordringer, der er i et fertilitetsforløb psykisk som fysisk. Jo bedre forberedt – jo bedre vil du kunne stå imod udfordringerne, når du møder dem.

Du får overblik over det mylder af tanker og bekymringer, du kan have i de forskellige faser af et fertilitetsforløb.

Du får bearbejdet de følelser, der tag i dig . Vrede, skyld, skam, depression, angst, stress, sorg, tab af kontrol. Det vil lette dit behandlingsforløb betragteligt.

Du føler dig tryg under din graviditet, selvom du føler et større behov for støtte og omsorg end det, der kan tilbydes i offentligt regi.

Vi ser på om der med fordel kan ændres i din kost og livsstil, således at fertilitetschancen øges.

Du får en bedre stresshåndtering – og der anvendes zoneterapi og mindfulness, hvis det ønskes.

Lidt om mig...

Jeg er uddannet jordemoder ved Jordemoderuddannelsen i København i 2009.

Jeg har erfaring fra hhv. svangre- føde,- og barselsgang. Derudover har jeg års erfaring fra fertilitetsklinik samt fra almen medicinsk lægepraksis, hvor jeg dagligt arbejder med samtaleterapi.

Jeg er uddannet kognitiv psykoterapeut MPF ved Wattar Gruppen Kognitivt Psykologicenter.

Jeg er medlem af Jordemoderforeningen samt Dansk Psykoterapeutforening. Dertil er jeg også medlem af bestyrelsen for Landsforeningen for ufrivilligt barnløse. Her rådgiver jeg kvinder, der er blevet gravide i forbindelse med fertilitetsbehandling – samt gravide, der har oplevet graviditetstab. Jeg står ligeledes for netværksgrupper for kvinder, der har oplevet gentagne graviditetstab.

Jeg følger som en selvfølge Psykoterapeutforeningens etiske regelsæt samt Etiske Retningslinjer for Jordemødre. 

Jeg er uddannet kostvejleder samt zoneterapeut. 

Jeg holder mig løbende opdateret med kurser og uddannelser, og har bl.a. gennemført:
2017  Uddannelsen som Certificeret Kognitiv Mentor v/Wattar Gruppen
2018 Den 1-årige uddannelse ”Perinatalt mentalt helbred og familiedannelse”.
2019 Uddannelsen som Kognitiv Gruppeterapeut
2020 Et kompetenceudviklingsforløb med fokus på psykosociale aspekter af ufrivillig barnløshed og familiedannelse.
 
2020 Uddannelsen som Kognitiv Coach v/ Wattar Gruppen
2021 Den 4-årige certificerede kognitive psykoterapeutuddannelse v/ Wattar Gruppen.

For mig er supervision et must. Det udvikler mig som terapeut og menneske. Derfor modtager jeg løbende supervision.  

Privat er jeg gift, har to store børn samt to små hunde. 

Jeg er vågekone ved Vågetjenesten, Dansk Røde Kors samt bestyrelsesmedlem i Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse. 

Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse...

Fordi ingen skal stå alene, hvis ikke det er ønsket! 

Jeg er bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse. I foreningen støtter vi mænd, kvinder og par, som er ufrivilligt barnløse. Vi ved, at infertilitet er udfordrende og sårbart, og vores ønske er at skabe et fællesskab, hvor ingen skal føle sig alene.

Vi arbejder bl.a. for at skabe en større forståelse i samfundet for det at være udfordret på fertiliteten. Infertilitet er af WHO klassificeret som en sygdom. Alligevel er der mange tabuer forbundet med ikke at kunne få børn på naturlig vis. Dem ønsker vi at gøre op med ved hjælp af oplysning, viden og åbenhed.

Vi favner bredt i LFUB. Vores holdning er, at der skal være plads til alle uanset baggrund og overbevisning. Alle, der oplever fertilitetsudfordringer, eller ønsker at støtte op om foreningens arbejde, er velkomne. 

For LFUB er jeg tovholder for netværksgrupper med særligt fokus på par samt kvinder, der har aborteret gentagne gange. Hvis du er interesseret i at høre med om netværksgrupperne, så kontakt mig eller LFUB

Referencer

“Det hjalp os helt enormt at tale med Helene. Hun fik vendt vores tanker på hovedet, og fik os til at se tingene i et andet perspektiv. Det rykkede noget i os at se på vores situation med en udenstående – og vi er på rette vej. Hurtigere end vi selv havde troet.
Tak til dig Helene for din store hjælp.”

Andrea og Karsten


“Kære Helene,
Tusind tak for din store hjælp, da jeg havde det allersværest. Den ro og omsorg samt evne til at rumme dine medmennesker uanset sammenhæng er fantastisk.

Alt det bedste til dig, og mine dybeste anbefalinger til dig.”

Natasja

“Jeg havde virkelig ramt bunden med et brag, da jeg mødte Helene, hun har gjort en KÆMPE forskel for mig med hendes forståelse, omsorg, varme og professionalisme. Jeg har altid følt mig forstået, selvom jeg har følt/tænkt ting, som jeg ellers slet ikke kunne få mig selv til at sige højt til andre. Med Helene ved din side ved du med 110% sikkerhed, at du sidder overfor én der vil dig det bedste, hun kan og VIL gøre en forskel ❤️”

Rikke

 

“Hvor var det dog befriende at tale med en terapeut med dybdegående indsigt i den proces, man gennemlever, når man er i fertilitetsbehandling. Det var rart, at der ikke var behov for at forklare de forskellige arbejdsgange fordi Helene allerede har kendskab til dem, ligesom hun også har kendskab kvindekroppens fysiologi og anatomi qua hendes erfaring som jordemoder.”

Marie

” Man kan godt mærke, at Helene har levet et liv. Det mærkes i hendes nærvær,  man føler sig set og hørt. Det er ikke bare en sludder for en sladder. Et empatisk, sødt og imødekommende menneske, der hjalp mig med at få struktur og ro i mit tankemylder, så jeg igen kunne mærke mig selv.”

Trina

 

Helene er favnende, seriøs, ærlig, fagligt dygtig og kompetent. Hun er utroligt let at tale med. Vi følte os i trygge hænder. For os var det et stort plus at tale med en terapeut med en sundhedsfaglig baggrund.”

Eva og Tina

“Nuanceret, reflekterende og utroligt empatisk. Tak!”

Pia

“Jeg kan ikke andet end anbefale Helene! Denne skønne kvinde har virkelig formået at hjælpe mig igennem et af mit livs sværeste perioder. Hun er der bare hele vejen og man bliver altid mødt med forståelse og sympati. Når man har været hos hende går man altid hjem lidt lettere om hjertet og med nogle gode værktøjer at arbejde med.

Helene har så meget hjerterum og hun er der altid for en når man har brug for det. Nogle gange er hun det endda mere end forventet og som barnløs er det den bedste støtte man kan ønske sig.”

Sabina

Fantastisk kvinde. Klog og empatisk

Nina N

Super varm og hjertelig, lytter og forstår. Har hjertet det helt rigtige sted. Hos Helene er alle i de rigtige hænder, og kan føle ro og trygge rammer.

Rikke L

Fantastisk kvinde. God til at støtte, hjælpe og forstå.

Nadia M

Helene er helt fantastisk dygtig, seriøs og tillidsvækkende. Hun får mine allerbedste anbefalinger.

Louise N

Helene er guld værd at tale med.

Rikke H

As foreigners in Denmark, being pregnant for the first time AND in another country we don’t speak the language of, we were crazily thankful to find the best helper we could ever get when we met Helene. Helene assisted us as a midwife as I was searching for an English-speaking birth preparation and also an experienced hand for the first weeks after birth. What we got is a midwife (or to be honest, much more than that) I‘d have never imagined I could find. Speaking English to us, and always, 24/7, being there for questions, sorrows and happy moments to share via SMS, phone and in real, Helene did the best job. And still does – as a friend forever. My husband and me wanted to make sure as much as we could that we‘ll have someone at our side in this whole adventure of having a baby who would help us with language obstacles and at the same time prepare us for the birth of our baby. We met Helene twice before birth and sometimes after birth (besides talking on the phone nearly daily) – but the greatest support she could give to us was when she (unplanned and very spontaneously) came home to us the night I gave birth. Due to the hospital being crazily busy, I had to stay home with my contractions and insecurity as a first time mum until just right before my baby was born. Helene took a lot of my fear away that night, assisted us, held my hand, was my tower of strength. She checked on me and the baby’s heart rate and enabled me to stay home for long and then go to hospital just in time – it only took me 20 min there until the little one was born. Also for my inexperienced husband and first time dad Helene was a rock that night. We‘ll never forget what she did to us on this journey that has the most beautiful end one could ever find.

J & D

 

I gave me such a good feeling to have you here, when I needed you. I just want to say thank you! I am happy that I met you.

All the best for you Helene!

Carolin 

Jeg vil bare sige TAK. Tak for du hjalp os til at finde hinanden og vi fik vores lille fælles datter. Mit hjerte er nu fuldent og helt. Det var ikke sket uden din hjælp.

Malene