Før fertilitetsbehandling

Barnløshed er et stigende problem, men alligevel er det ikke noget, man rigtigt taler om. Mange tror derfor, at de er de eneste, der kæmper for det, som alle andre får så let. Nemlig at få et barn.

Frustrationer, vrede, angst og sorg er følelser, som du måske kan nikke genkendende til. Du skal måske til at starte op i fertilitetsbehandling, eller måske går du med overvejelser omkring opstart af behandling. I så fald kan du nå at blive forberedt rigtig godt til den rejse, der venter dig.

Det kan optimere din chance for at få et barn – Dit sind og din krop kan nå at blive forberedt på det, der venter dig forude. Det kan hjælpe dig med at komme helskindet igennem den proces, der kan risikere at blive lang, sej og hård.

Jo bedre forberedt du er fysisk som psykisk – jo bedre står du stillet undervejs… og ved vejs ende. Om du bliver forælder eller ej.

Tilbage til forløb – Klik her

 

Du skal vælge dette forløb fordi...

Du får kendskab til de muligheder, der findes i behandlingssystemet og undgår at spilde vigtig tid.

Jo bedre forberedt du er på de psykiske udfordringer, der kan opstå under fertilitetsbehandling, jo bedre kommer du igennem dem.

Du ikke bliver et nummer i køen, men bliver hørt og set med de tanker og følelser, der rører sig i dig – her og nu. Du behøver ikke at holde dig tilbage, men kan give slip på alt det, du bærer rundt på.

Du får forståelse for, hvorfor du tænker og handler, som du gør. Du får ro og overblik i en periode af dit liv, hvor kaos og frustrationer nemt overtager din hverdag.

Du får indsigt i, hvordan din partner har det lige nu – Det vil styrke jeres forhold. Det bliver nemmere at stå sammen, især når det bliver svært.

Jeg tager udgangspunkt i den situation, du står i lige nu – Og i de ting, der fylder mest i dig. Du vil opleve, at vores samtaler er en blanding af rådgivning, afklaring og terapi i et trygt og tillidsfuldt rum.

Måske har du...

En tid hos din læge for at finde ud af, hvorfor du ikke bliver gravid. Du tvivler måske på, om det kan ske på naturlig vis – og er usikker på, hvad der så skal ske.

Gentagne gange håbet på, at din menstruation udebliver. Hvis ikke den gør, bliver du ked af det og dybt frustreret.

Oplevelsen af, at jeres parforhold er blevet et projekt uden plads til spontanitet. Alt skal planlægges efter ægløsningstestens resultat. Nærvær og intimitet er der ikke overskud til.

Meldt afbud til sociale sammenkomster, fordi du ikke orker at høre om andres graviditeter, babyer og hverdags logistik som børnefamilier.

Fået sug i maven og mærket tårerne presse sig på, når du igen bliver spurgt til, om ikke det snart skal være din tur at få småfolk.

Følt skam, når du næsten håber, at din kollega aborterer – Eller har svært ved at føle glæde, når din veninde fortæller, at hun er gravid med barn nr. 2.

Hjertet fuld af håb fordi, du skal starte i fertilitetsbehandling, men du vil gerne have psyken med – og følges af støttende samtaler sideløbende med de behandlinger, der venter dig.

” Da jeg mødte Helene første gang, havde jeg haft en timelang telefonsamtale med hende få dage forinden. Jeg var knækket helt og aldeles, men bare over telefonen fik hun samlet mig op, så jeg kunne trække vejret igen. Vores sessioner er blevet brugt på at få bearbejdet, at jeg ikke kan få et barn på naturlig vis, og det måske ikke kommer til at ske, at jeg kan blive mor. Det er pissehårdt, men jeg har en klarhed og en lethed i mit liv, som jeg ikke havde for få måneder siden. Jeg kan helt sikkert anbefale Helene”

Nanna