NetværksMØDer

NÅR GRAVIDITET IKKE ER EN SELVFØLGE

 

– OG GRAVIDITETSTAB ER EN DEL AF LIVET 

 

 

Fordi du ikke skal stå alene

For kvinder og mænd der oplever graviditetstab

At miste en ønsket graviditet kan sætte en masse tanker og følelser i gang. Tanker og følelser som kan være svære at forstå for én selv – og endnu sværere at forstå for andre, som ikke selv har stået i samme situation. Det efterlader en tung oplevelse af ensomhed, som ingen rigtig forstår. Hvorfor føle sig ensom, hvis man har en netværk omkring? Hvorfor føle sig tom og hul?

Når man taber en graviditet – taber man en drøm, et håb – et barn. Det er derfor naturligt, at en sorg rammer og kan ramme hårdt. Men det er ikke altid, at man forstår, at det er det, der sker. For hvordan kan man sørge, når ikke man har mistet noget – fysisk? Har man lov til at sørge? Og hvad er det, man sørger over?

Er man forælder, hvis ikke man har et barn? Hvornår bliver man en mor og far? Og hvornår er et barn et barn?

Og er det at få et barn, det vigtigste i livet – eller er der andet, der kan give livet indhold og værdi?

Jeg møder ligeledes ofte kvinder og mænd, der oplever graviditetstab i forbindelse med at få et barn mere. Måske har der været tab inden det barn, de har derhjemme – måske er der tab efter. Det jeg ofte hører her, at deres tab og sorg negligeres, da de har en varm barnekind at kysse godnat om aftenen. Men deres tab, frustration og tab er lige så reel, som alle andres. Desværre er det bare ikke deres oplevelse. 

Så føler du, at det er svært at være mor eller far i en hverdag, der er påvirket af bekymringer, tab og sorg? Oplever du skyld og skam over ikke at være taknemmelig for det du har – og ønske dig mere? Føler du dårlig samvittighed over, hvordan dine tab påvirker dit barn derhjemme – og føler du et indre pres for at få flere børn på dit barns vegne? 

Du er ikke alene! 

Det er du heller ikke, hvis du er gravid – og har graviditetstab bag dig. Vi er mange der ved, at man ikke bare kan trykke på “glad-knappen” fordi, at man er gravid. Det at være gravid er ikke nødvendigvis lykken. Og slet ikke, hvis graviditeten er fuld af angst for at miste. Fuld af dårlig samvittighed over ikke bare at være glad. Fuld af frustrationer over ikke at blive forstået. Fuld af ensomhed fordi, der er så mange tanker og følelser at bære på. Alene og uden den store forståelse fra omverdenen.

Ved netværksmøderne, hvor du får mulighed for at møde andre, som har stået i samme situation som dig – tænker de samme tanker og kæmper den samme kamp.

Der afholdes netværksmøder for kvinder, der oplever graviditetstab og ikke har et barn derhjemme, netværksmøder for kvinder, der oplever sekundær infertilitet eller graviditetstab i forsøget på at få en søskende til det barn, de har derhjemme, netværksmøder for mænd, der oplever graviditetstab i deres parforhold samt netværksmøder for kvinder der er gravide, men har graviditetstab bag sig.

Den feedback jeg ofte hører, er – at det er rart at møde andre mennesker, der kan forstå de mange tunge tanker og følelser, der følger med, når man oplever graviditetstab. At man ikke føler sig nær så ensom i sit forløb. Det kan ofte give noget afklaring og en lettelse, som kan været et skridt i den retning, som kan være det vej, der skal være din.

Du har naturligvis også mulighed for at booke en tid hos mig udenom netværksmøderne, hvor du og dine tanker, følelser og behov alene vil være omdrejningspunktet for vores samtaler.

 

Tilbage til forløb


GRATIS ONLINE NETVÆRKSMØDER

 

KVINDER DER ER GRAVIDE MED GRAVIDITETSTAB BAG SIG
Den 06. januar kl. 10.00 – 11.30
Den 03. februar kl. 10.00 – 11.30
Den 02. marts kl. 10.00 – 11.30
Den 06. april kl. 10.00 – 11.30
Den 04. maj kl. 10.00 – 11.30
Den 01. juni kl. 10.00 – 11.30
Den 06. juli kl. 10.00 – 11. 30

FOR KVINDER DER OPLEVER GRAVIDITETSTAB UDEN BARN DERHJEMME
Den 07. januar kl. 10.00 – 11.30
Den 04. februar kl. 10.00 – 11.30
Den 03. marts kl. 10.00 – 11.30
Den 07. april kl. 10.00 – 11.30
Den 02. maj kl. 19.00 – 20.30
Den  10. juni kl. 19.00 – 20.30

FOR KVINDER DER OPLEVER INFERTILITET ELLER GRAVIDITETSTAB I FORSØGET PÅ AT FÅ EN SØSKENDE TIL BARNET DERHJEMME
Den 08. januar kl. 19.30 – 21.00
Den 05. februar kl. 19.30 – 21.00
Den 04. marts kl.19.30 – 21.00
Den 08. april kl. 19.30 – 21.00
Den 09. april kl. 19.30 – 21.00 
Den 06. maj kl. 19.30 – 21.00
Den 07. maj kl. 19.30 – 21.00
Den 03. juni kl. 19.30 – 21.00
Den 04. juni kl.19.30 – 21.00
Den 01. juli kl. 19.30 – 21.00
Den 02. juli kl. 19.30 – 21.00

FOR MÆND DER OPLEVER INFERTILITET ELLER GRAVIDITETSTAB
Den 09. januar kl. 19.00 – 20.30
Den 06. februar kl. 19.00 – 20.30
Den 05. marts kl. 19.00 – 20.30
Den 09. april kl. 19.00 – 20.30
Den 07. maj kl. 19.00 – 20.30
Den 12. juni kl. 19.00 – 20.30
Den 03. juli kl. 19.00 – 20.30

FOR KVINDER I FERTILITETSBEHANDLING
Den 10. januar kl. 19.00 – 2o.30
Den 07. februar kl. 19.00 – 20.30
Den 06.  marts kl. 19.00 – 20.30
Den 10. april kl. 19.00 – 20.30
Den 13 maj kl. 19.00 – 20.30
Den 06. juni kl. 19.00 –  20.30
Den 04. juli kl. 19.00 – 20.30

Møderne er gratis og afholdes i samarbejde med Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab.

Tilmelding sker via:

kontakt@helenecagara.dk eller kontakt@dcig.dk

 

Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse
Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse

Før, under - og efter fertilitetsbehandling

Ingen skal stå alene – hvis ikke det er ønsket

MØDERNE FINDER STED:
VIRTUELT

TILMELDING:
kontakt@helenecagara.dk

Gruppeforløb

God tid til alle har høj prioritet ved netværksmøderne – og derfor er gruppedeltagelsen begrænset. Så der vil altid være tid og ro til, at du kan blive hørt – hvis det er det, du måtte have lyst til.

Hvert møde indledes altid med en runde, hvor alle har mulighed for at tale om det, der fylder og som gruppen måske har lyst til skal være ét at mødets fokuspunkter. Herefter fortsætter vi i en åben dialog, hvor der vil være mulighed for at tale og lytte ind i dagens tema. Det kan f.eks. handle om håndtering af bekymringer, sorg, ensomhed, jalousi når andre bliver gravide eller teknikker til at nedbringe uro og frygt. 

Der skal ikke forberedes noget til møderne.  Du skal bare have lysten til at være sammen med andre, der ligesom dig oplever, at graviditet ikke er en selvfølge.

Du deler selvfølgelig kun det, du selv har lyst til – og i det tempo, der passer dig.
Alle i gruppen har tavshedspligt omkring deltagere og indhold af samtalerne.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg glæder mig til at se dig. 

Hvad synes andre om netværksmøderne…?

Jeg har fået meget ud af at deltage i netværksgruppen for kvinder der har oplevet graviditetstab. Man finder ret hurtigt ud af, at selvom ens familie og venner virkelig prøver at forstå ens situation, så kommer de aldrig til rigtigt at forstå det. I netværksgruppen er ingen historier ens, men mange af de tanker og følelser vi har er ens. Udover at selve graviditetstabet er en forfærdelig oplevelse, så er oplevelsen af at føle sig alene også altoverskyggende. Når man deler sin egen historie og hører de andres historier i netværksgruppen, så føler man sig ikke ligeså alene. Her forstår de andre kvinder ens situation og følelser.

Tina

At miste en, og senere mange flere graviditeter, er det ensomste jeg nogensinde har prøvet!
Selvom mange sagde at de forstod, var det først i netværksgruppen, at jeg virkelig fandt ligesindede. Det at have nogen der har prøvet det samme som en selv, og nogen der har tænkt de samme, nogle gange meget grimme, tanker som en selv, gjorde en verden til forskel for mig.
At møde nogen der ved at graviditet ikke nødvendigvis er lig med lykke og en baby i sidste ende, men at den også taget en masse frygt med sig.

Jeg anbefaler netværksgrupperne til alle der oplever tab. Det kan gøre en verden til forskel – ligesom det har gjort for mig!

Sisse Kongskov

At finde et fællesskab med andre kvinder, der kan relatere sig til mine tab, sorg, frustrationer og bekymringer betyder rigtig meget for mig. Netværksgruppen giver mig et frirum til at kunne sætte ord på alt det, som fylder i hverdagen; ventetid, prøvesvar, skuffelser, jalousi, familieliv og ikke mindst bekymringerne om en ny graviditet. At gennemgå gentagne tab er ubeskriveligt hårdt og opslidende, men efter hvert netværksmøde har jeg lidt mere mod på at kæmpe videre sammen med de andre seje kvinder.

Rie

Netværksmøderne som LFUB står for, har været en kæmpe hjælp for mig. Første gang var jeg lidt nervøs, for hvem var de andre, og havde jeg overhovedet ret til at være så ulykkelig når vi aldrig havde set hjerteblink. Jeg havde grimme tanker om mig selv, om andre, var enormt ensom, og tænkte stort set ikke på andet end de børn jeg aldrig fik lov at møde og hvor ondt det gjorde, det fyldte alt for mig. Men her sad der en masse andre dejlige kvinder, som satte ord på præcis de samme tanker, havde været igennem nogle af de samme ting, og jeg kunne med det samme mærke hvor trygt et sted det var. Her var der ganske enkelt plads til at være mig, plads til at være ulykkelig og der var ingen fordømmelse over de tanker jeg havde. Det var  det fællesskab jeg havde manglet, og det var det fællesskab der reddede mig. Jeg blev taget så godt imod, og fik helt klart at vide at selvfølgelig måtte jeg være ulykkelig,  og at det VAR børn jeg havde mistet, præcis som jeg følte. Jeg er LFUB og de andre kvinder evigt taknemmelige, og jeg vil råde alle andre kvinder der har mistet til at søge dette fantastiske fællesskab, det fjerner ikke sorgen, men det gør at sorgen bliver nemmere at bære og man føler sig meget mindre alene og ikke længere forkert. Som min forlovede siger “du fandt først lidt ro da du startede på de møder, og det har givet mig meget ro også.

Diana Kamp Birkjær

Helene er en riktig, riktig god samtalepartner, og et nydelig menneske, med et varmt hjerte, et klokt blikk og et ryddig hode. Jeg er uendelig takknemlig for å ha kommet i kontakt med henne. Hun har virkelig gjort en forskjell for hvordan jeg har det. Det har vært til stor hjelp å få samtale med henne når egne tanker og følelser har vært kaotiske. Hun er til stede med nysgjerrighet og rik erfaring, klokskap og varme. Jeg har snakket med henne både alene og i nettverksgrupper og ser og erfarer hvordan hun favner. Det gir en trygghet som har gjort at jeg har turt å gå noen skritt, i tanker og handling, jeg neppe hadde kommet meg til alene og som har gjort en kjempeforskjell for hvordan det ugreie, en en vond historie av fertilitetsforsøk, aborter og samlivsbrudd, leves og for hvordan veien videre kan gås.

Det er lett å gi de varmeste anbefalinger.

Line

Jeg kan varmt anbefale netværksmøderne med Helene, de har været en helt uundværlig støtte. Min kamp for børn har budt på i alt 6 aborter og nu 2 fuldborn graviditeter. Det lange tunge forløb har været til andet barn hvor jeg havde 5 aborter (MA og bio) som resultat af overaktivt immunforsvar. Jeg fandt ret hurtigt ud af jeg havde behov for sparring med ligestillede som jeg både kunne være ærlig overfor om de små ting der gjorde mig bekymret men også gav ideer til hvordan jeg kunne gøre det anderledes til næste fertilitetsbehandling. Det fandt jeg i netværksgruppen med de andre kæmpende kvinder og Helene.

Helene præsterer, som facilitator, at håndtere de meget sårbare emner så jeg fik dem bearbejdet og hjælper til at sætte fokus på hvad vi kan gøre nu og her for at forbedre en given situation.

Jeg har set frem til alle møderne både under min fertilitetsbehandling med HAB hjælp og også under graviditeten hvor jeg fik bearbejdet frygten for at miste lige til det sidste.

Katrine

Jeg har deltaget i netværksmøder i patientforeningen både ifm at prøve at blive gravid og som gravid med tab bag mig og kan varmt anbefale netværksmøderne. Det har været SÅ afgørende at møde nogen i tilsvarende situationer som mig selv og have et rum for at tale om alt det svære – alle de “grimme” følelser og alt det, andre ofte ikke forstår. Helene Cagara har på enormt fin vis holdt hånden under os i netværksmøderne og understøttet at der var plads til alle og til det, der fyldte hos os hver især. Man tror måske det er underligt at krænge din sjæl ud over for ukendte kvinder i et online forum, men det har fungeret så godt og der har altid været plads til både gråd og grin. Jeg kommer helt ærligt til at savne at deltage i møderne og er enormt taknemmelig for den store hjælp de har været til at komme igennem en svær graviditet.

Ane

Jeg har efterhånden deltaget i en del netværksmøder ved Helene. Netværksmøderne blev for mig et safespace, hvor jeg åbent og frit kunne dele de svære tanker og følelser. Jeg har været igennem 3 tab, og jeg har haft netværksmøderne (og Helene) i baghånden ved 2 af tabene, hvilket uden tvivl har haft hjulpet mig i min sorg og krise. Derudover er Helene et utrolig hjertevarmt menneske, og der skabes et tillidsfuldt rum, det sørger Helene for at facilitere fra start med nogle rammer for mødet. Jeg har mødt super seje og dejlige (og ligesindede i sorgen) via netværksmøderne og det er rart at blive mødt af andre i samme båd. Jeg glæder mig allerede til næste møde – og hvert møde er blevet en vigtig prioritering for mig på en ellers hård og svær rejse. Jeg har både grinet og grædt til møderne og jeg har aldrig følt mig forkert til et møde. Jeg vil på det varmeste anbefale alle i fertilitetsbehandling, at finde deres safespace, jeg har fundet mit❤️ 

Stina

Jeg har deltaget i flere online netværksmøder med Helene for kvinder der forsøger at få barn nr 2 med gentagne tab i bagagen, og det har været en ren gave. Intet mindre ❤️ Dels er Helene bare en skønt og kærligt menneske – og selv om det hele har været online så har jeg simpelthen følt mig ‘holdt om’ både til møderne men også bare i beskeder med hende. – Og der har hun virkelig ramt et behov, som jeg havde for at blive set lige der i den sorg jeg/vi stod/står i. På møderne er Helene fantastisk til at give rum og lade alle deltagere blive hørt og der er ikke noget “der ikke må siges” – og der er altid plads til tårer og hvad der ellers er brug for. Samtidig er det  fantastisk at møde andre man kan spejle sig i og som 100% forstå den sorg og stres som man gennemgår. Tak for det ❤️

Marie, gentagen graviditetstab og fertilitetsbehandling for sekundær infertilitet

Netværksmøderne har for mig føltes som det eneste sikre sted at kunne tale ærligt og åbent om mine følelser og tanker. Følelser og tanker om det at opleve gentagne graviditetstab og fertilitetsbehandling, men også alle de grimme tanker, som fylder enormt meget i min hverdag. Det er befriende og en lettelse at kunne dele med ligeværdige, fantastiske kvinder, der anerkender ens følelser og tanker uden at stille spørgsmålstegn til dem eller komme med gode råd. At få luft for ens indre bitterhed og uretfærdighed. Alt er tilladt og ingen tanker eller følelser er forkerte eller uberettigede. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle have gjort uden disse netværksmøder. På trods af sårbarheden og ikke mindst den barske realitet har de formået at give mig en form for fornyet håb. Håb for at det lykkes og en anerkendelse af, at jeg er okay og ikke er alene. Tak for støtten til Patientforeningen Fertilitet og Tab og ikke mindst Helene.
Louise

Jeg kan varmt anbefale netværksmøderne med Helene, de har været en helt uundværlig støtte. Min kamp for børn har budt på i alt 6 aborter og nu 2 fuldborn graviditeter. Det lange tunge forløb har været til andet barn hvor jeg havde 5 aborter (MA og bio) som resultat af overaktivt immunforsvar. Jeg fandt ret hurtigt ud af jeg havde behov for sparring med ligestillede som jeg både kunne være ærlig overfor om de små ting der gjorde mig bekymret men også gav ideer til hvordan jeg kunne gøre det anderledes til næste fertilitetsbehandling. Det fandt jeg i netværksgruppen med de andre kæmpende kvinder og Helene.

Helene præsterer, som facilitator, at håndtere de meget sårbare emner så jeg fik dem bearbejdet og hjælper til at sætte fokus på hvad vi kan gøre nu og her for at forbedre en given situation.

Jeg har set frem til alle møderne både under min fertilitetsbehandling med HAB hjælp og også under graviditeten hvor jeg fik bearbejdet frygten for at miste lige til det sidste.

Katrine

Netværksmøderne gav mig et sted, hvor jeg kunne møde andre i lignende situation. I netværksmøderne har jeg følt mig forstået, hvilket har gjort det lettere at forstå og acceptere mine egen tanker, handlinger og følelser.

De bedste hilsner

Matias

Jeg har deltaget i flere af de netværksmøder som Helene har afholdt. Disse møder har været afgørende årsag til at jeg kom igennem min tid som ufrivillig barnløs. Sammen med de andre i gruppen genkendte jeg mig selv i de ting som blev sagt, og Helenes indfølende og kompetente vejledning hjalp mig til at se hvor jeg kunne sætte ind, og gav mig styrke til at klare behandlingsforløbene, ventetiden, privatlivet mv. Indtil jeg på mirakelvis kom ud på den anden side. Jeg vil uden tvivl gøre brug af tilbuddet på ny hvis behovet opstår igen og kan kun anbefale det videre til andre. Uden det var jeg aldrig kommet så stærkt igennem.

Pernille Stub Birch (mor til Seier og 5 aborter bag mig forinden ham).

Gennem graviditetstab, ventetid med svære beslutninger, fertilitetsbehandling med alt hvad det indebærer, og en ængstelig graviditet, der nu er blevet til min lille søn, har jeg deltaget i netværksgrupper arrangeret af Helene. Det har været en uvurderlig støtte, langt ud over, hvad jeg havde forventet, og har som bonus også givet varige, dybe venskaber med kvinder, der ved præcis, hvad det her, der har fyldt så meget i så lang tid, går ud på.

At være i stand til åbent at møde andre der står i er på noget af det samme som dig selv, og at se, at du måske slet ikke er ved at blive skør, men bare reagerer på eksistentielle pres, ligesom andre, er virkelig trøstende og styrkende. Møderne har givet et støttende, styrkende fællesskab og ofte også en udveksling af erfaringer og praktiske råd.

Helenes faglige viden og ægte menneskelige varme gør det nemt at føle det trygt og godt at være til stede med hele sig selv og alt sitt.

Jeg er dybt taknemmelig for Helenes netværksmøder. Jeg bærer med meg erfaringer derifra for resten af livet. (Nu vil jeg bare gerne have et lignende mødested for ængstelige, nybagte mødre.)

Line

Jeg har deltaget i netværksmøder, faciliteret af Helene, for mænd der oplever fertilitetsproblemer. Det er et sted, hvor man kan tale om det, der føles som tabu, med andre, som ved, hvor ensomt det kan være at være i. Det er en befrielse at kunne snakke frit uden at være bange for fordømmelse af ens tanker, som ofte er grå og triste.

Lasse

Netværksmøderne hos Helene er mit safe space. Her er alt nemlig tilladt. Det er her, at jeg kan dele mine inderste følelser og tanker – også dem der ikke altid er så rare at sige højt, fordi det kan føles utrolig skamfuldt at være misundelig på ens nærmeste. Netværksmøderne er det eneste sted, jeg reelt set føler, at min sorg bliver anerkendt og imødekommet. Sorgen over tab af håb og drømme i kampen om et levende barn, som ellers er altoverskyggende og svær at se sig ud af i min hverdag. Men Helene formår at møde mig på godt og ondt. Hun er fantastisk dygtig, da hun rummer en enorm empati, imødekommenhed og professionalisme. For ikke at glemme at hun lytter til lige præcis, hvad jeg har på hjerte uden at stille nogen form for spørgsmålstegn ved det. Jeg vil give Helene mine varmeste anbefalinger. Det hun gør, betyder utrolig meget for mig, og jeg er sikker på, at jeg ikke var kommet igennem det her uden hendes hjælp. Hun gør nemlig en forskel for det enkelte menneske.

Af hjertet tak.

Louise (6 graviditetstab bag sig)

Efter vores første tab, blev jeg mødt af velmenende sætninger som “Det sker for rigtig mange”, “I det mindste kan du blive gravid” eller “I må da bare prøve igen” af familie og venner, og jo mere ensom føltes min sorg. I takt med at vi mistede flere drømmebørn, blev min sorg mere og mere ensom.

Til Helenes netværksmøder for kvinder, der har oplevet tab, fandt jeg et helt specielt fællesskab. Jeg fandt ud af at jeg ikke var den eneste, der følte sorg over at have mistet hele den fremtid vi skulle have haft med vores børn. Jeg var ikke den eneste der frygtede det at se de to streger på en pind ville være lig med endnu et tab. Jeg var ikke den eneste, som oplevede at mine relationer havde svært ved at håndtere at snakke om tab og sorg.

Til netværksmøder har jeg fundet kvinder, som forstår de tanker jeg går rundt med, og jeg er blevet bedre til at sætte ord på mine følelser, hvilket også har forbedret mine relationer til familie og venner.

Pernille

Jeg har 4 ufrivillige aborter bag mig, og efter 2,5 år lykkedes det os at blive gravide.  Jeg mødte Helene første gang, da jeg var med til et af hendes netværksgrupper “For kvinder der oplever graviditetstab uden barn derhjemme”. Jeg blev mødt, set og anerkendt for de følelser, jeg havde.

Jeg var fortvivlet, fortabt og pisse bange for ikke at blive mor nogensinde. Men heldigvis kort tid efter blev jeg gravid og deltog så i netværksgruppen “kvinder der er gravide med graviditetstab bag sig” og her deltog jeg hver måned indtil jeg fødte. Jeg har ikke kunne mentalt gennemføre min graviditet uden Helene og hendes netværksgruppe. Jeg fik så meget støtte af Helene, og jeg fik også gode råd med på vejen. Jeg er så taknemmelig for Helene og alt hvad, hun tilbyder. Jeg kan ikke anbefale hende og hendes netværksgrupper nok! Netværksgrupperne har sågar givet mig veninder!  

Der er ikke nogen tvivl om, at Helene brænder for sit arbejde og at hjælpe andre kvinder. Jeg har altid følt mig tryg ved Helene, og det var både en glæde at stoppe med at deltage i netværksgruppen, men også en sorg, fordi det har været en kæmpe støtte igennem graviditeten.

– TH