NetværksMØDer

NÅR GRAVIDITET IKKE ER EN SELVFØLGE

 

– OG GRAVIDITETSTAB ER EN DEL AF LIVET 

 

 

Fordi du ikke skal stå alene

For kvinder og mænd der oplever graviditetstab

At miste en ønsket graviditet kan sætte en masse tanker og følelser i gang. Tanker og følelser som kan være svære at forstå for én selv – og endnu sværere at forstå for andre, som ikke selv har stået i samme situation. Det efterlader en tung oplevelse af ensomhed, som ingen rigtig forstår. Hvorfor føle sig ensom, hvis man har en netværk omkring? Hvorfor føle sig tom og hul?

Når man taber en graviditet – taber man en drøm, et håb – et barn. Det er derfor naturligt, at en sorg rammer og kan ramme hårdt. Men det er ikke altid, at man forstår, at det er det, der sker. For hvordan kan man sørge, når ikke man har mistet noget – fysisk? Har man lov til at sørge? Og hvad er det, man sørger over?

Er man forælder, hvis ikke man har et barn? Hvornår bliver man en mor og far? Og hvornår er et barn et barn?

Og er det at få et barn, det vigtigste i livet – eller er der andet, der kan give livet indhold og værdi?

Jeg møder ligeledes ofte kvinder og mænd, der oplever graviditetstab i forbindelse med at få et barn mere. Måske har der været tab inden det barn, de har derhjemme – måske er der tab efter. Det jeg ofte hører her, at deres tab og sorg negligeres, da de har en varm barnekind at kysse godnat om aftenen. Men deres tab, frustration og tab er lige så reel, som alle andres. Desværre er det bare ikke deres oplevelse. 

Så føler du, at det er svært at være mor eller far i en hverdag, der er påvirket af bekymringer, tab og sorg? Oplever du skyld og skam over ikke at være taknemmelig for det du har – og ønske dig mere? Føler du dårlig samvittighed over, hvordan dine tab påvirker dit barn derhjemme – og føler du et indre pres for at få flere børn på dit barns vegne? 

Du er ikke alene! 

Det er du heller ikke, hvis du er gravid – og har graviditetstab bag dig. Vi er mange der ved, at man ikke bare kan trykke på “glad-knappen” fordi, at man er gravid. Det at være gravid er ikke nødvendigvis lykken. Og slet ikke, hvis graviditeten er fuld af angst for at miste. Fuld af dårlig samvittighed over ikke bare at være glad. Fuld af frustrationer over ikke at blive forstået. Fuld af ensomhed fordi, der er så mange tanker og følelser at bære på. Alene og uden den store forståelse fra omverdenen.

Ved netværksmøderne, hvor du får mulighed for at møde andre, som har stået i samme situation som dig – tænker de samme tanker og kæmper den samme kamp.

Der afholdes netværksmøder for kvinder, der oplever graviditetstab og ikke har et barn derhjemme, netværksmøder for kvinder, der oplever sekundær infertilitet eller graviditetstab i forsøget på at få en søskende til det barn, de har derhjemme, netværksmøder for mænd, der oplever graviditetstab i deres parforhold samt netværksmøder for kvinder der er gravide, men har graviditetstab bag sig.

Den feedback jeg ofte hører, er – at det er rart at møde andre mennesker, der kan forstå de mange tunge tanker og følelser, der følger med, når man oplever graviditetstab. At man ikke føler sig nær så ensom i sit forløb. Det kan ofte give noget afklaring og en lettelse, som kan været et skridt i den retning, som kan være det vej, der skal være din.

Du har naturligvis også mulighed for at booke en tid hos mig udenom netværksmøderne, hvor du og dine tanker, følelser og behov alene vil være omdrejningspunktet for vores samtaler.

 

Tilbage til forløb


KOMMENDE ONLINE NETVÆRKSMØDER

 

FOR KVINDER DER OPLEVER GRAVIDITETSTAB UDEN BARN DERHJEMME
Den 08. januar kl. 09.00 – 11.00
Den 05. februar kl.09.00 – 11.00
Den 05. marts kl. 09.00 – 11.00
Den 01. april kl. 09.00 – 11.00
Den 06. maj 09.00 – 11.00
Den 01. juni 19.30 – 21.00
Den 13. august kl. 09.30 – 11.30
Den 05. september kl. 19.30 – 21.00
Den 09. oktober kl. 19.30 – 21.00

FOR KVINDER DER OPLEVER INFERTILITET ELLER GRAVIDITETSTAB I FORSØGET PÅ AT FÅ EN SØSKENDE TIL BARNET DERHJEMME
Den 02. januar kl. 19.30 – 21.00
Den 02. februar kl.19.30 – 21.00
Den 02. marts kl.19.30 – 21.00
Den 03. april kl.19.30 – 21.00
Den 08. maj kl. 19.30 – 21.00
Den 08. juni kl. 19.30 – 21.00
Den 20. august kl. 09.30 – 11.30
Den 18. september kl. 19.30 – 21.00
Den 23. oktober kl. 19.30 – 21.00

KVINDER DER ER GRAVIDE MED GRAVIDITETSTAB BAG SIG
Den 12. januar kl.19.30 – 21.00
Den 09. februar kl. 19.30 – 21.00
Den 09. marts kl. 19.30 – 21.00
Den 10. april kl. 19.30 – 21.00
Den 07. maj kl. 09.00 – 11.00
Den 07. juni 19.30 – 21.00
Den 14. august 19.30 – 21.00
Den 10. september 10.00 – 11.30
Den 08. oktober kl. 10.00 – 11.30

FOR KVINDER I FERTILITETSBEHANDLING
Den 03. januar kl. 19.30 – 21.00
Den 04. februar kl. 09.00 – 11.00
Den 04.  marts kl. 09.00 – 11.00
Den 02. april kl. 09.00 – 11.00
Den 03. maj kl. 19.30 – 21.00 
Den 04. juni kl. 09.00 – 11.00
Den 17. august kl. 19.30 – 21.00
Den 17. september kl. 10.00 – 11.30
Den 24. oktober kl. 19.30 – 21.00 

Møderne er gratis og tilmelding sker via: 
kontakt@helenecagara.dk

 

Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse

Før, under - og efter fertilitetsbehandling

Ingen skal stå alene – hvis ikke det er ønsket

MØDERNE FINDER STED:
VIRTUELT

TILMELDING:
kontakt@helenecagara.dk

Gruppeforløb

God tid til alle har høj prioritet ved netværksmøderne – og derfor er gruppedeltagelsen begrænset. Så der vil altid være tid og ro til, at du kan blive hørt – hvis det er det, du måtte have lyst til.

Hvert møde indledes altid med en runde, hvor alle har mulighed for at tale om det, der fylder og som gruppen måske har lyst til skal være ét at mødets fokuspunkter. Herefter fortsætter vi i en åben dialog, hvor der vil være mulighed for at tale og lytte ind i dagens tema. Det kan f.eks. handle om håndtering af bekymringer, sorg, ensomhed, jalousi når andre bliver gravide eller teknikker til at nedbringe uro og frygt. 

Der skal ikke forberedes noget til møderne.  Du skal bare have lysten til at være sammen med andre, der ligesom dig oplever, at graviditet ikke er en selvfølge.

Du deler selvfølgelig kun det, du selv har lyst til – og i det tempo, der passer dig.
Alle i gruppen har tavshedspligt omkring deltagere og indhold af samtalerne.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg glæder mig til at se dig. 

Hvad synes andre om netværksmøderne…?

“Jeg har fået meget ud af at deltage i netværksgruppen for kvinder der har oplevet graviditetstab. Man finder ret hurtigt ud af, at selvom ens familie og venner virkelig prøver at forstå ens situation, så kommer de aldrig til rigtigt at forstå det. I netværksgruppen er ingen historier ens, men mange af de tanker og følelser vi har er ens. Udover at selve graviditetstabet er en forfærdelig oplevelse, så er oplevelsen af at føle sig alene også altoverskyggende. Når man deler sin egen historie og hører de andres historier i netværksgruppen, så føler man sig ikke ligeså alene. Her forstår de andre kvinder ens situation og følelser.”

– Tina

“At miste en, og senere mange flere graviditeter, er det ensomste jeg nogensinde har prøvet!
Selvom mange sagde at de forstod, var det først i netværksgruppen, at jeg virkelig fandt ligesindede. Det at have nogen der har prøvet det samme som en selv, og nogen der har tænkt de samme, nogle gange meget grimme, tanker som en selv, gjorde en verden til forskel for mig.
At møde nogen der ved at graviditet ikke nødvendigvis er lig med lykke og en baby i sidste ende, men at den også taget en masse frygt med sig.

Jeg anbefaler netværksgrupperne til alle der oplever tab. Det kan gøre en verden til forskel – ligesom det har gjort for mig!”

– Sisse Kongskov

“At finde et fællesskab med andre kvinder, der kan relatere sig til mine tab, sorg, frustrationer og bekymringer betyder rigtig meget for mig. Netværksgruppen giver mig et frirum til at kunne sætte ord på alt det, som fylder i hverdagen; ventetid, prøvesvar, skuffelser, jalousi, familieliv og ikke mindst bekymringerne om en ny graviditet. At gennemgå gentagne tab er ubeskriveligt hårdt og opslidende, men efter hvert netværksmøde har jeg lidt mere mod på at kæmpe videre sammen med de andre seje kvinder”

– Rie

Netværksmøderne som LFUB står for, har været en kæmpe hjælp for mig. Første gang var jeg lidt nervøs, for hvem var de andre, og havde jeg overhovedet ret til at være så ulykkelig når vi aldrig havde set hjerteblink. Jeg havde grimme tanker om mig selv, om andre, var enormt ensom, og tænkte stort set ikke på andet end de børn jeg aldrig fik lov at møde og hvor ondt det gjorde, det fyldte alt for mig. Men her sad der en masse andre dejlige kvinder, som satte ord på præcis de samme tanker, havde været igennem nogle af de samme ting, og jeg kunne med det samme mærke hvor trygt et sted det var. Her var der ganske enkelt plads til at være mig, plads til at være ulykkelig og der var ingen fordømmelse over de tanker jeg havde. Det var  det fællesskab jeg havde manglet, og det var det fællesskab der reddede mig. Jeg blev taget så godt imod, og fik helt klart at vide at selvfølgelig måtte jeg være ulykkelig,  og at det VAR børn jeg havde mistet, præcis som jeg følte. Jeg er LFUB og de andre kvinder evigt taknemmelige, og jeg vil råde alle andre kvinder der har mistet til at søge dette fantastiske fællesskab, det fjerner ikke sorgen, men det gør at sorgen bliver nemmere at bære og man føler sig meget mindre alene og ikke længere forkert. Som min forlovede siger “du fandt først lidt ro da du startede på de møder, og det har givet mig meget ro også”

– Diana Kamp Birkjær

“Helene er en riktig, riktig god samtalepartner, og et nydelig menneske, med et varmt hjerte, et klokt blikk og et ryddig hode. Jeg er uendelig takknemlig for å ha kommet i kontakt med henne. Hun har virkelig gjort en forskjell for hvordan jeg har det.
Det har vært til stor hjelp å få samtale med henne når egne tanker og følelser har vært kaotiske.
Hun er til stede med nysgjerrighet og rik erfaring, klokskap og varme. Jeg har snakket med henne både alene og i nettverksgrupper og ser og erfarer hvordan hun favner. Det gir en trygghet som har gjort at jeg har turt å gå noen skritt, i tanker og handling, jeg neppe hadde kommet meg til alene og som har gjort en kjempeforskjell for hvordan det ugreie, en en vond historie av fertilitetsforsøk, aborter og samlivsbrudd, leves og for hvordan veien videre kan gås.

Det er lett å gi de varmeste anbefalinger.”

– Line

Jeg kan varmt anbefale netværksmøderne med Helene, de har været en helt uundværlig støtte. Min kamp for børn har budt på i alt 6 aborter og nu 2 fuldborn graviditeter. Det lange tunge forløb har været til andet barn hvor jeg havde 5 aborter (MA og bio) som resultat af overaktivt immunforsvar. Jeg fandt ret hurtigt ud af jeg havde behov for sparring med ligestillede som jeg både kunne være ærlig overfor om de små ting der gjorde mig bekymret men også gav ideer til hvordan jeg kunne gøre det anderledes til næste fertilitetsbehandling. Det fandt jeg i netværksgruppen med de andre kæmpende kvinder og Helene.

Helene præsterer, som facilitator, at håndtere de meget sårbare emner så jeg fik dem bearbejdet og hjælper til at sætte fokus på hvad vi kan gøre nu og her for at forbedre en given situation.

Jeg har set frem til alle møderne både under min fertilitetsbehandling med HAB hjælp og også under graviditeten hvor jeg fik bearbejdet frygten for at miste lige til det sidste.

Katrine

Jeg har deltaget i netværksmøder i pattientforeningen både ifm at prøve at blive gravid og som gravid med tab bag mig og kan varmt anbefale netværksmøderne. Det har været SÅ afgørende at møde nogen i tilsvarende situationer som mig selv og have et rum for at tale om alt det svære – alle de “grimme” følelser og alt det, andre ofte ikke forstår. Helene Cagara har på enormt fin vis holdt hånden under os i netværksmøderne og understøttet at der var plads til alle og til det, der fyldte hos os hver især. Man tror måske det er underligt at krænge din sjæl ud over for ukendte kvinder i et online forum, men det har fungeret så godt og der har altid været plads til både gråd og grin. Jeg kommer helt ærligt til at savne at deltage i møderne og er enormt taknemmelig for den store hjælp de har været til at komme igennem en svær graviditet.

Ane