Under fertilitetsbehandling

Det er psykisk og fysisk belastende at være ufrivilligt barnløs – Mange overraskes af, hvor hårdt det er. Især kommer den psykiske belastning bag på de fleste. Man risikerer at gennemleve et følelsesregister i en grad, som man ikke havde forestillet sig, da man i sin tid tog de første spæde skridt ind i fertilitetsbehandlingens verden.

At ignorere eller undertrykke de følelser og tanker, som kommer til at fylde – eller allerede fylder – gør forløbet sværere end det allerede er. Stress, depression, angst og forhold der går i stykker undervejs, er nogle af de konsekvenser man, som patient i fertilitetsforløb, risikerer at stå overfor.

Jeg kan hjælpe dig med at finde svar på det, der fylder og støjer i din krop og i dit sind. Det giver ro og overblik – og en forståelse af, hvorfor tingene er, som de er. Selv når det er allersværest. Mit mål er, at du kommer stærkere igennem det, du står i her og nu. At du kan se dig selv i øjnene og vide, at du gør, hvad du kan. Og at det er godt nok. Du skal finde styrken i dig selv, så du kan mestre de situationer, som lige nu kan virke uoverskuelige.

Tilbage til forløb – Klik her

Du ser måske dig selv...

I gang med et fertilitetsforløb. Du er frustreret, vred og ulykkelig over, at din krop ikke bliver gravid.

Have let til tårer,  være sårbar og følsom over for selv mindre ting i hverdagen, som ikke vanligvis rører dig. 

Føle tab af kontrol fordi det du ønsker dig allermest i denne verden føles uopnåeligt – og der er ingenting, du kan gøre det ved.

Være ensom på trods at du ikke er alene. Hverken venner, familie eller kæreste kan sætte sig ind i det, du gennemgår. Måske føler du dig træt, brugt og i det hele taget uduelig.

Begynde at undgå sociale arrangementer, hvor der kan være babyer eller gravide til stede. Du kan ikke rumme det.

Være træt af andres misforståede hensyn. Du ønsker ikke særbehandling, men du føler dig alligevel anderledes og uden for nummer.

Være bange for, at du måske aldrig bliver gravid – og hvad skal der så ske?

Være fyldt af tanker, følelser og frustrationer, som er svære at sætte ord på. Du kan ikke genkende dig selv – og føler, at du går rundt i en konstant PMS boble.

Tilsidesætte dig selv og dit parforhold til fordel for fertilitetsbehandlingen. Måske er du bekymret for om parforholdet kan holde til forløbet i længden.

Være i et parforhold, hvor I taler forbi hinanden, ikke forstår hinanden og de følelser, der rumsterer. Måske er intimitet og nærvær sat på stand by i jeres forhold. Sex er noget man skal – og ikke noget man har lyst til.

Du skal vælge dette forløb fordi...

Du i trygt og tillidsfuldt rum kan sige lige det, du har lyst til uden at blive mødt med fordomme. Du får lettet dit hjerte, krop og sind for alle de tanker og følelser, der fylder og er svære at håndtere.

Du får en forståelse for, hvorfor du tænker og føler, som du gør. Det letter frustrationerne og hverdagene bliver nemmere at komme igennem. Du får hjælp til at sætte ord på det, der er svært at få sagt.

Du får svar på de spørgsmål, der ofte dukker op, når du har forladt fertilitetsklinikken.

Det giver dig værktøjer til at tackle de situationer, hvor du ellers mest af alt har lyst til at løbe skrigende væk.

Det hjælper dig til at acceptere dig selv med alt hvad du er og indeholder af negative og positive tanker.

Det styrker jeres parforhold, og giver dig en forståelse af, hvorfor du og din partner tænker, reagerer og handler forskelligt. Det hjælper jer til at stå imod de svære situationer, som I kan komme til at stå i.

Jeg tager udgangspunkt i den situation, som du står i lige nu – og i de ting, der fylder mest i dig. Du vil opleve, at vores samtaler er en blanding af rådgivning, afklaring og terapi.

Jeg som jordemoder har en sundhedsfaglig ekspertise i kvindekroppen og menneskets reproduktion. Jeg har klinisk og praktisk erfaring fra fertilitetsklinik, og jeg ved, hvad det er du oplever, når du fortæller om dine fertilitetsbehandlinger

“Jeg havde virkelig ramt bunden med et brag, da jeg mødte Helene. Hun har gjort en KÆMPE forskel for mig med hendes forståelse, omsorg, varme og professionalisme. 

Jeg har altid følt mig forstået, selvom jeg har følt/tænkt ting, som jeg ellers slet ikke kunne få mig selv til at sige højt til andre. 

Med Helene ved din side ved du med 110% sikkerhed, at du sidder overfor én der vil dig det bedste, hun kan og VIL gøre en forskel ❤️

Rikke